ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Τι είναι ένα ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Τι είναι ένα ενδοκανναβινοειδές σύστημα;
Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι η κατασκευή συστατικών μέσα στο ανθρώπινο σώμα που παίζουν σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό μας βιολογικό σύστημα.

Είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση και την ισορροπία (ομοιόσταση) του ανθρώπινου σώματος σε ορισμένους ερεθισμούς. Έχει αντίκτυπο στην όρεξη, το μεταβολισμό, τις μεταβολές της ανοσίας, την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος και πολλά άλλα.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι το ενδοκανναβινοειδές σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στις σωματικές και ψυχολογικές επιδράσεις της κάνναβης στο ανθρώπινο σώμα.

Μέσω αυτού του συστήματος αντιδρούν τα ενεργά συστατικά της κάνναβης, γνωστά ως κανναβινοειδή, με το βιολογικό σύστημα του σώματός σας και μέσω αυτών των υποδοχέων περνούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της κάνναβης.

Επομένως, το όνομα δημιουργείται από το όνομα των ενεργών στοιχείων. Το Endo (που σημαίνει μέσα στο σώμα) και το κανναβινοειδές (το δραστικό συστατικό της κάνναβης με το οποίο αντιδρούν οι υποδοχείς).

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες να προσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος και ένα υγιές σύστημα ενδοκανναβινοειδών είναι απαραίτητο για την ισορροπία όλων των διαδικασιών στο σώμα σας.

Το σύστημα αυτό αποτελεί το κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος για την ιατρική έρευνα, κυρίως λόγω του μεγάλου θεραπευτικού δυναμικού τους. Αν και οι γιατροί και οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τα βασικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί αυτό το καταπληκτικό σύστημα, ακόμα πολλά γι ‘αυτό δεν ξέρουμε και πολλά από τα χαρακτηριστικά του περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Συστατικά του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος.
Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα αποτελείται από διάφορα συστατικά που λειτουργούν μαζί και σχηματίζουν ένα πλήρες και πλήρως λειτουργικό σύστημα, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση και τον έλεγχο της απόκρισης του σώματος, που συνδέεται με τις επιπτώσεις των κανναβινοειδών. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

  • Οι υποδοχείς κανναβινοειδών στην επιφάνεια του κυτταρικού τοιχώματος
  • Ενδοκανναβινοειδή
  • Ένζυμα

Τι είναι ένα ενδοκανναβινοειδές σύστημα; Κανναβινοειδείς υποδοχείς
Οι υποδοχείς κανναβινοειδών που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων. Φανταστείτε αυτούς τους υποδοχείς σαν μια κλειδαρότρυπα, η οποία θα λειτουργήσει μόνο όταν εισάγετε το σωστό κλειδί.
Υπάρχουν πολλά είδη κανναβινοειδών υποδοχέων, αλλά μόνο δύο από αυτά έχουν μελετηθεί διεξοδικά και ερευνηθεί. Είναι οι υποδοχείς CB1 και CB2.

Κάθε υποδοχέας ανταποκρίνεται σε διαφορετικούς τύπους κανναβινοειδών, αλλά υπάρχουν επίσης κανναβινοειδή που δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών των συνταγών και αντιδρούν και στους δύο.

Η επέκταση αυτών των υποδοχέων στο ανθρώπινο σώμα εξηγεί γιατί τα κανναβινοειδή έχουν τόσο σημαντικά αποτελέσματα σε εμάς. Οι υποδοχείς CB1 είναι άφθονοι στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό. Σε υψηλή συγκέντρωση βρίσκονται σε εκείνα τα μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με την επίδραση στη συμπεριφορά. Το πιο σημαντικό, βρίσκονται επίσης στον υποθάλαμο και την αμυγδαλή. Είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της όρεξης, τη διαχείριση του άγχους και του άγχους, τον περιορισμό της ναυτίας, καθώς και την επεξεργασία μνημών και συναισθηματικών απαντήσεων.

Οι υποδοχείς CB1 είναι επίσης παρόντες στις απολήξεις των νεύρων, όπου μειώνουν την ευαισθησία στον πόνο (ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η κάνναβη χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο).

Οι υποδοχείς CB2 βρίσκονται συνήθως στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του περιφερικού νευρικού συστήματος. Κατά τη στιγμή της ενεργοποίησής τους, ενεργοποιούν μια ανοσοαπόκριση στη φλεγμονή, η οποία έχει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία πολλών χρόνιων παθήσεων.

Τι είναι ένα ενδοκανναβινοειδές σύστημα; Ενδογενή κανναβινοειδή
Τα ενδοκανναβινοειδή είναι κανναβινοειδή τα οποία φυσικά δημιουργούν ανθρώπινο σώμα. Είναι οι νευροδιαβιβαστές, που δημιουργούνται με βάση την απαίτηση του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος όταν το σώμα δίνει το σήμα ότι είναι απαραίτητες.

Άλλα ενδοκανναβινοειδή, τα οποία σήμερα μελετώνται εντατικά, είναι το virodhamin, η noladin και η N-arachidonyl dopamine (NADA), αλλά τα αποτελέσματά τους δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί πλήρως.

Το ανανδαμίδιο είναι το πρώτο ανακαλυφθέν ενδοκανναβινοειδές. Σε υψηλή συγκέντρωση εμφανίζονται κυρίως στο νευρικό σύστημα.
Έχουν μόνο μερική ικανότητα να δεσμεύονται στους υποδοχείς CB1 και CB2. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και όταν συνδέεται στην κλειδαρότρυπα (υποδοχέας), δεν ταιριάζει τέλεια όπως θα έπρεπε. Επομένως, μπορεί να τρέξει μόνο λιγότερο αποτελεσματική φυσιολογική απόκριση.

Σε αντίθεση με το 2-AG, το οποίο βρίσκεται στον εγκέφαλο σε υψηλότερες συγκεντρώσεις και μπορεί να βασιστεί πλήρως στους δύο υποδοχείς ενδοκανναβινοειδών και έτσι να προκαλέσει φυσιολογική απόκριση.

Μόλις το σώμα δεν χρειάζεται την επίδραση των κανναβινολών, αποσυντίθεται με τη βοήθεια του τρίτου συστατικού του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος. Αυτό μας φέρνει στα ένζυμα και τα αποτελέσματά τους στη βιολογία του σώματος.

Πηγή: cannadorra.com

CBD και άσθμα
Πώς να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας με κάνναβη
Κλείσιμο Το καλάθι μου
Κλείσιμο
Κλείσιμο
Κατηγορίες